Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JE

Váš blogísek je skvělej, pro všechny lidičky a od srdíčka ;-D

0 0
možnosti
Foto

moc všem děkuju za příspěvky! jen bych ráda ještě jednu věc.. tenhle text neměl být ani tak o jménech, zálibách apod., ale o tom, že když se někdo opičí a ještě navrch proto, aby byl in, je to prostě podle mě trapné:), díky ještě jednou!

0 0
možnosti

Díky za upřesnění. Vaše opičení se bylo tak dokonalé, že jsem se až lekla.

0 0
možnosti
Foto

No, když se taková "nepřechylovaná" píše Sandra Měřínský, tak to je opravdu síla. Jen by mne zajímalo, jak by se takováto průkopnice nepřechylování zachovala, kdyby její nastávají měl mít třeba příjmení Koza (ano, takovéto příjmení se v našem kraji skutečně vyskytuje).

0 0
možnosti
OP

Emma Smetana vyrůstala v zahraničí, tu napadáte neoprávněně. Ať si má česká žena příjmení v jaké chce podobě, nevadí mi to. Pokud má někdo problém s rozeznáním pohlaví, je to jeho věc, já poznám, že Eva Novák je holka.;-D Nepřijde vám zvrácené přechylování cizích příjmení? Jolieová, Versaceová, Berryová? Copak ty ženy se takto jmenují? Myslíte, že na zavolání "Obamová" by se dotyčná otočila?

3 1
možnosti
JT

Na Obamovou bych volal spis anglicky, nebo bych hvizdnul a otocila by se. Psat o ni muzu i cesky - takze Obamova.

0 0
možnosti
Foto

J54a39n 77R18ý89z53n40a72r

12. 9. 2013 12:24

:-)! Jméno bych si neměnil.

    V naší rodině se vždy nejstarší syn jmenoval Jan ... určitě od 17. století. Hodně dlouho jsem si na tom zakládal. Dneska už vím, že je to i zavazující a svazující.

    S vaším přístupem ke skákání padákem a cvičení zumby už nesouhlasím. Vnitřní motivace je určitě nesrovnatelně lepší, než motivace vnější. Ale bez motivace vnější se motivace vnitřní nikdy nemůže změnit.

   A dále je tu prvek kolektivní. Pokud chci být s kamarádkou, tak s ní klidně půjdu odtančit zumbu - co už ji tři měsíce žere -  a sám ji vyhecuji na ten padák.

   Dělítkem by mohla být vnitřní pravdivost. Zkrátka půjdu na zumbu, protože chci být s kamarádkou, nějak se hýbat anebo vyzkoušet něco nového. Pak je vše O.K.

   Pokud tam však nechci a jdu tam jen proto, aby mě ty potvory nepomluvily ... tak už to O.K. - dle mého - není.    Těším se na vaše další články. R^

0 1
možnosti
Foto

R^ Ještě mám k tomu poznámku. Nepřijde vám divné, že posloucháme "reportáž Emy Smetana"? Posloucháme snad hudbu Bedřicha Smetana? Když už, tak trvám na správném skloňování !!!! S Emou SMETANOU!!!! ;-);-D;-D

2 0
možnosti
OP

Navážejte se spíš do jejích rodičů, že jí jako školačce v Německu nechali takový tvar příjmení.

0 1
možnosti
RK

Jen nechápu, proč jim jde jen o příjmení. Vždyť i křestní jméno zní zbytečně moc žensky.  Emm Smetana, Petr Svoboda, Terezák Robinson....Rv

4 0
možnosti
JT

To zni zase moc chlapsky. Chtelo by to neco vic bezpohlavniho.

2 0
možnosti
PT

Dneska - to je taky slovo k popukani, ze jo ? :-)

0 0
možnosti
Foto

už jsem opravila:) díky

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky