Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co teprv, když je žvanec nejen lokální, ale přímo aj z vlastní zahrádky... (Právě večeřím brambor na loupačku, vlastním potem zalejvanej. Milionová lahůdka!) ;-DR^

0 0
možnosti
VK

Já bych se vlastní produkcí moc nechlubil, paní emeritní vinárnice. Nebo kalouska napadne zdanit i hlínu v květináči ;-(

0 2
možnosti
VK
Foto

M21a62r55t74i54n 17L59ö48w

2. 11. 2012 10:51

Cina ma muj obdiv. Urcite to neni dokonaly svet pro kazdeho - jako nikde jinde. Ale alespon si sve problemy resi doma a ne agresivni expanzi jako obdivovane USA. Ktery sasek v bilem dome by si dovolil byt jen hypoteticky uvazovat o politice jednoho ditete? Ocekavam vycet hrichu od Maa po Tibet a great firewall of China.... Kdo z nas jeste veri ze nic z toho na "zapade" nemame?

2 11
možnosti

nějak Vám uniklo, že ta politika jednoho dítěte už Čínu začíná pěkně trápit, neb populace patřičně zestárla. A to její dodržování když nutili jít na potraty třeba v 7. měsíci, to se Vám taky líbí?

3 0
možnosti

Kdybyste byla pamětnice, tak byste si určitě rozpomenula na jednu z reportáží Hlasu Ameriky dávno před r. 1989, jak se jedna Češka uspěla dobře v New Yorku s českými koláči.

6 0
možnosti
AF

A23l66e87n59a 34F53i44r55s75t

2. 11. 2012 16:17

No jenom aby to nebylo jako s tím proslulým německým chlebem, na který jsou všichni Němci tak pyšní. Všude ve světě jsou německá pekařství, ať už na Floridě, v Australii nebo Japonsku či Thajsku, ale když tam vstoupíte, narazíte většinou na buďto přímé Němce, nebo jejich potomky. Z domorodců většinou nikdo.

Vzpomínám na průjezd městem Praha v americké Oklahomě, založeném v předminulém století českými přistěhovalci. Hned na pokraji nás přivítal nápis "Prague, home of the famous home made koulatche".

V New Yorku bude asi také poměrně hodně českých potomků, i když asi ne tolik, jako v Chicagu. Tam by ona paní takové terno s koláči neudělala, tam je českých pekařství více jak v Plzni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky