Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Quazi

24. 7. 2009 17:33
angína

způsobená streptokokem opravdu vás může odrovnat. Její nebezpečí spočívá v tzv. zkřížené imunitní reakci, kdy vlastní imunitní odezva organismu způsobí poškození tkáně ledvin, kloubů nebo srdeční chlopně. Není to dílo bakterie jako takové. Proto je lepší v tomto případě antibiotika brát. Ale než vám lékař antibiotika předepíše, měl by zjistit, o jaký mikroorganismus jde, případně není-li onemocnění virového původu. U nás se jde s kanónem na vrabce, tj. nasadí se pokud možno ihned širkospektré antibiotikum. Což je blbá praxe.

0 0
možnosti
PK

ja314

24. 7. 2009 16:45
Angina

S tou anginou je to tak - angina zpusobena virem se normalne da vylezet, zatimco bakterialni angina bez antibiotik prejde jen tezko. Pokud autorka zvladne preklepat bakterialni anginu se zabalem a kloktanim, klobouk dolu.

0 0
možnosti
SG

Sir Gawain

24. 7. 2009 17:05
Re: Angina

Porod neni nemoc, angina ano.

0 0
možnosti
M

mischplysch

24. 7. 2009 15:20
Jiný pohled

Děti se rodí postižené a umírají vinou lékařů i v porodnicích. Jen se z toho nedělá taková senzace, jak je bohužel v čechách u domácích porodů obyvklé. Rizika existují jak doma, tak v porodnici. Mnohé z těch postižených dětí by třeba byly zdravé nebo přežily, kdyby se místo v porodnici narodily doma a naopak.

Argumentovat dřívější dobou fakt nelze. Jaká byla tehdy dostupnost a kvalita lékařské péče, možnost prenatální diagnostiy, výživa, zdraví rodiček a podobně? Dnes je úplně jiná situace.

V záp. zemích je porod doma většinou běžnou nabídkou porodnických systémů, jen v Čechách se to tak démonizuje, asi jsou české rodičky z jiné planety :-), nebo je to tou netolerancí postkomunistické země. Rodit musíte jen tak a tam, kde vám nakáže ministerstvo zdravotnictví a kdo tak nerodí je zatracen a očerněn. Třeba ve Švédsku se doma taky rodí a novorozenecká úmrtnost je tam menší jak u nás.

0 0
možnosti
M

mischplysch

24. 7. 2009 15:20
Re: Jiný pohled

Mně osobně by vůbec nevadilo, kdyby malé procento žen mělo tu legální možnost rodit doma a doktoři i laici by se smířili s tím, že takhle to ve světě prostě funguje a přestali by jsme být tím porodnickýcm skanzenem, byť s "relativně" dobrou porodnickou péčí.

0 0
možnosti
A

Aro

24. 7. 2009 14:09
Novináři...

Jsem zvědav zdali kdyby chlapeček umřel v nemocnici, nebo byl v nemocnici v rizikovém stavu tak by se to dostalo do novin ... vím z blízkého okolí o 2 případech kdy komplikace u porodu vyvolali právě lékaři, problém je že matka během porodu je trochu mimo a jakmile se lékaři něco nezdá, tak už do ničeho mluvit nemůžete ani jako otec ani jako porodní asistentka. Nejhorší pak je zpětně studovat jejich postupy, kterých cílem je kolikrát rychlý průběh bez ohledu na cokoliv dalšího. Kdo VĚŘÍ lékařům je podle mého naprostý naivka a idiot - vše je třeba prověřovat. Kolikrát je třeba dát zdravotníkům HRUBĚ najevo, že budou své rozhodnutí zdůvodňovat a chovat se slušně - ovšem v případě porodu je to jednodušší něž při hospitalizaci... Lékaři jsou obecně docela fušeři a doslova zmr*i - samozřejmě čest světlým výjimkám - a věřím že spousta žen se rozhodne pro porod doma právě díky svým zážitkům z nemocnice.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

24. 7. 2009 14:17
Re: Novináři...

Myslím, že nejlepší by bylo, aby měla žena u porodu svoji por.asistentku (jako tomu je o dom.porodů), ale přikláněla bych se k porodnici, jako místu s vybavením. Matku bych potom nechala klidně po podepsání speciálního "reversu", které by podepsala i její PA, jít domů, třeba hned.

0 0
možnosti
P

pěnice

24. 7. 2009 14:04
Argument,že dříve rodily ženy doma

neberu.Taé jaká byla úmrtnost dětí i rodiček.Kdyby existovala možnost rizika jen miliontina procenta,to riziko bych nepodstoupila.A obhajoba porodu doma,že to minule vyšlo? No tak teď to nevyšlo.Bude se matka utěšovat tím,že teď prostě měla smůlu?A stačilo tak málo! Porodit v nemocnici.

0 0
možnosti
SG

Sir Gawain

24. 7. 2009 17:09
Re: Argument,že dříve rodily ženy doma

Ale jak to vite, ze by se to v porodnici nestalo? Myslite, ze v porodnici nikdy nevideli hypoxicke dite? Ja osobne znam rodicku, jejiz dite se priskrtilo pupecni snurou "diky" doktorovi, ktery byl u zastaveneho porodu proti sekci a rodicce tvrdil, ze jen malo tlaci. Shodou okolnosti to bylo v onom slavnem UPMD. Jo, malery se muzou stat vsude. 

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

24. 7. 2009 13:48
Je kazdeho vec, pro jaky porod se rozhodnou

Znam asi tak 8 ci 9 zen, ktere rodily doma a vse bylo bezproblemove. Porod jim byl povolen doma z duvodu toho, ze zily max 10 min od porodnice/nemocnice, nemely zadne zdravotni problemy, uz odrodily jedno ci dve dite. U porodu mely kazda dve porodni baby.

Celkem zajimave pocteni je tohle: http://www.nhs.uk/news/2009/04April/Pages/HomeBirthSafe.aspx

0 0
možnosti
M

Maj

24. 7. 2009 13:47
Souhlas

Dík ya beyvadný článek. Souhlasím s Vámi - doma je to opravdu riskantní. Vlastně se těm propagátorkám domácích porodů trochu divím, že si to vůči svému dítěti vůbec dovolí riskovat. Těm co chtějí rodit doma, protože jim to v porodnici není dost dobré bych poradila, že trocha nepříjemného za zdraví toho narozeného prostě stojí. Mám 2 zdravé děti, narodily se mi v porodnici celkem bez komplikací a jinak než tam si to nedokážu představit.

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

24. 7. 2009 13:42
Neposuzujte to na základě novinových zpráv

Neposuzujte to, prosím, na základě novinových zpráv. Nejmladší kluk se nám narodil doma - nebylo to plánované, ale než jsem dovezl kamarádku na hlídání brášků, tak byl na světě za pomoci sousedky. Dopadlo to dobře, žádné komplikace. Tak jsem zavolal do porodnice, že máme 10 minut staré mimino, co máme dělat. Odpověď? "Tak je sem přivezte!"

Byli VELMI nepříjemní až do okamžiku, kdy zjistili, že to nebyl náš úmysl, pak se začali chovat normálně. Když dojde k maléru, tak posudek zdravotnických zařízení bude velmi zaujatý:

1) někdo jim leze do zelí

2) přicházejí o peníze od pojišťovny

A nakonec: místo narození má ten náš benjamínek v porodnici, dítě se totiž narodí tam, kde vyjde placenta :-) - no, proč: aby ta porodnice dostala peníze za porod.

0 0
možnosti
MH

mona m.

24. 7. 2009 13:29
Doktoři

Doktoři prostě vědí, o tom žádná... můžu na ně nadávat, že jsou to nechutní sadisti, když mě chtějí pořád řezat a dávat na kapačky, ale stejně... bůh ví, jak bych nadávala bez nich... třeba bych nenadávala vůbec... :-(

0 0
možnosti
DB

dejavu26

24. 7. 2009 12:54
Souhlas

Je to velmi sobecké a krajně riskantní především vůči dítěti. Při porodu se může stát doslova cokoliv a pak hrají roli vteřiny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky