Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J30a58n 75R10ý39z25n37a45r

23. 8. 2013 16:04

Kdo rozezná moudrého od pitomce? Jedině moudrý ... :-)!

I když ten pitomec by to viděl úúplně jinak.

0 0
možnosti
Foto

Já si na váš článek ( četla jsem ho v M.) vzpomněla nedávno, při jednom  " zážitkovém " víkendu. Nechtěly se mi dělat určité věci a tak jsem řekla NE - a světe div se, na konci jsem byla zhodnocena jako jeden z mála, co se nedá zmanipulovat;-).

2 0
možnosti
Foto

A jak se teda jmenuje ta nafrněná kolegyně, co tak pečlivě dbá na imidž, individualitu a styl? Prozraďte. A ta Peroutkova cena - to je za sjezd nebo za slalom? :-)

1 0
možnosti
Foto

ach, muži jsou nejen ukecanější než ženy, ale i zvědavější.. peroutkova cena se přeci dává, to dá rozum, za házenou

1 1
možnosti
Foto

Výjimečná žena ze sebe ba naopak klidně udělá pitomce vědoma si faktu, že na výjimečnosti jí to nic neubere :)

2 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Navíc výjimečnost nemůže být zastíněna ani vysokým startovním číslem. Kupříkladu Jarda Jágr má 68 :-)

1 0
možnosti
JS

V tomto ohledu mne fascinuje osobnost Marie Curie-Skłodowské, která byla v roce 1981 jako první žena v historii přijata na fakultu fyziky a chemie pařížské Sorbonny. Byla tak inteligentní, že mnozí profesoři vedle ní vypadali jako žáčkové. Studovala a přitom pracovala a jen tak mimochodem si k té fyzice a chemii přidala licenciát z matematiky.

Byla to vizionářská osobnost, která nemá sobě rovné. Stala se dvojnásobnou nositelkou Nobelovy ceny. Nositelem Nobelovy ceny se stal nejen její manžel Pierre, ale i její dcera Iréne. To je rodinka, že?

Pro islutraci uvádím úryvek z dopisu, který roku 1898 zaslala Marie Curie do Jáchymova:

„... Vše, co jsme dosud byli s to zjistit o novém prvku, dokazuje, že je určen, aby nabyl v životě celého lidstva významu, jehož stupně prozatím nelze ani domysliti. Tyto okolnosti přiměly též barona Henryho de -Rothschilda, aby nám poskytl příležitost k dalším pracím v své chemické továrně v Nogentu nad Marnou, schází nám však k tomu ještě dostatečné množství uranové rudy. Šťastnou shodou okolností je prvek obsažen též v uranových rudách, jež jsou u Vás po těžení diurananu sodného k výrobě barviv sypány na haldy jako odpadky s vyluhovanou rudou. Obracíme se proto na Vás s prosbou, abyste nám přenechali větší množství, možno-li 10 000 kg těchto odpadků pro naše výzkumy. Ježto nám není lze za ně zaplatit, prosíme Vás, abyste nám je darovali. Jde tu o dobrý účel, jenž je v zájmu vědeckého bádání i celého lidstva.“

Tohle psala křehká žena, která byla schopna celé dlouhé hodiny a po dlouhé dny míchat ocelovou tyčí louhovaný rudný koncentrát, aby získala gram radia, a to v době, kdy málokdo tušil, o co se to vlastně spolu s manželem pokoušejí.

0 0
možnosti
JS

Omlouvám se, datum přijetí Marie Curie Curie-Skłodowské na Sorbonnu je samozřejmě rok 1891 :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky