Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsme megery

My ženy máme příšernou pověst. Jsme věčně naštvané, hádavé až hysterické, nedůtklivé a malicherné. Stačí si poslechnout, jak si o nás povídají naši muži.  

Zakazujeme mužům všechny jejich radosti. Nemáme pro ně pochopení. Nedochází nám, že zatímco žena zestárne, zvážní a tak nějak zapškne, v muži bez ohledu na věk navždy žije duše kluka. A ta je schopná si hrát a bezstarostně poletovat, nejlépe co nejdál od domova.

Nelíbí se nám, když přijdou nad ránem z hospody a odemykají si zapalovačem. Nedokážeme pochopit, jak moc je vtipné, že u nás bude spát kamarád Vaňous, opilý ještě víc. Jsme rozčílené, když v autě, ve kterém sedíme na místě spolujezdce, málem nabourají, protože po chodníku kráčí blondýna v černém křiváku a upnutých džínách. Nechápou, že dokážeme být hnusně jízlivé, když se z blondýny vyklube fanda metalu. Zuříme, když jim půl hodiny líčíme, jak důležité je vyměnit okna a vybílit kuchyň, abychom nakonec zjistily, že onu půl hodinu si prohlížejí na notebooku výsledky extraligy.

Řveme jako megery, když přijdou domů z práce místo v domluvené čtyři v sedm, přestože my máme od pěti zaplacenou jógu a je potřeba pohlídat děti. Ani vysvětlení, že Vaňous přinesl ukázat do kanceláře metr a půl dlouhý model vlastnoručně slepeného letadla (chápeš, že ten model měří metr a půl na dýlku? No chápeš to?), nesníží intenzitu našeho ječení. Jen na chvíli přejdeme z fistule do temného mručení, když konstatujeme, že bychom rády viděly, jak Vaňous táhne rozměrný nesmysl metrem. Blázníš, vzal si taxíka, dostane se nám vysvětlení jako chudému duchem. Taxíka? Taxíka?! Už zase přecházíme do fistule. Ten Vaňous, který nutil jet vlastní ženu z plesu tramvají v jednu v noci ve dvacetistupňovém mraze oblečenou jen do šatů na ramínka a lehkého pláště (chtěla se mu líbit) a nechápavě kroutil hlavou, zda je snad Rothschild, aby platil nájemnému řidiči. Vypadalo to tehdy, že paní Vaňousová žádá nikoli o bezpečnou jízdu domů, ale třetí norkový kožich, protože první je moc krátký a druhý příliš dlouhý. Paní Vaňousová nemá norkový kožich, dokonce nemá žádný kožich.

Muži jsou zkrátka chudáci. Jak to vlastně s námi můžou vydržet? Svému tchánovi jsem před časem, když si stěžoval, jak je někdy těžký život s ženou, navrhla, ať to zkusí s veverkou. Je roztomilá, sbírá si sama k jídlu oříšky a občas jen tak trochu pískne. A to kdo ví jestli, nikdy jsem žádnou veverku písknout neslyšela. Snad jen ty blechy...

Asi to nevyřešíme. Jestli jsme megery a oni chudáčci. Ještě, že to za nás pěkně shrnul romantický básník a spisovatel Alfred de Musset ve hře S láskou nejsou žádné žerty. Napsal, muži jsou lháři, nestálí, žvaniví, pokrytečtí, pyšní a zbabělí, nafoukaní a smyslní. Ženy jsou nevěrné, marnivé, lstivé, zvědavé a zkažené. Existuje však jediná věc, svatá a vznešená, spojení těchto dvou nedokonalých a strašných bytostí.  

napsáno (s láskou k mužům) pro květnovou Marianne

Autor: Klára Mandausová | pondělí 12.5.2014 10:15 | karma článku: 27,97 | přečteno: 2612x
  • Další články autora

Klára Mandausová

Duše z vosku

Na šest set tisíc lidí v Česku pravidelně zobe antidepresiva. Dalším desítkám tisíc se válejí po kabelkách a šuplících „antiúzkostliva“, neuroly, lexauriny a spol. Omlouvá se to dobou, žijeme prý ve stresu, ve zrychleném čase, kde se musí pracovat víc, aby se vlastnilo víc, vylézt výš, vyskočit výš, dosáhnout výš a vypadat nej. Vyrobit supervýkonnou superbezchybnou bytost. Jen ta má totiž šanci, říká se, a proto ta kvanta chemie.

25.11.2014 v 9:09 | Karma: 33,80 | Přečteno: 3792x | Diskuse| Ostatní

Klára Mandausová

Moje medaile

Kdybych byla prezidentka, vyznamenala bych Radku, Ludmilu, Josefa, Aloise, skupinu Nirvana, Viggo Mortensena, Mr. Beana a pochopitelně dceru, muže, maminku, tatínka, babičku, dědečka. S prázdnou by neodešli kočky Ronďa a Hruška, psi Frodo a Cony a osmáci Jacuše a Maluše. Všichni si totiž medaili rozhodně zaslouží.

29.10.2014 v 8:50 | Karma: 29,01 | Přečteno: 1850x | Diskuse| Politika

Klára Mandausová

Kam se poděla ženskost

Říkala mi onehdy velmi milá a hezká slečna, „nebudu si přeci kupovat boty, protože nějak vypadají. Rozhoduje, jestli se mi v nich dobře chodí. Fakt mi jedno, jestli se zrovna nosí. Nechci bejt jako spolužačky, který se potácí na podpatcích tak, že z nich málem spadnou, a výstřihem je jim vidět až na kolena.“ V duchu jsem zatleskala. „Je přeci důležitý, jaká jsem, ne co mám na sobě,“ dodala větu jako z motivační knihy. Pravdu máš děvče, pomyslela jsem si. Jenže...

17.6.2014 v 9:09 | Karma: 43,46 | Přečteno: 11921x | Diskuse| Ostatní

Klára Mandausová

Muži a muži

Existují muži, kteří vám do rána dokážou vysvětlovat, cože chtěl vlastně Nietzsche říct. Vypijí u toho tři litry červeného, v mezičase při otevírání lahve popíšou rozdíl mezi neřízeným vinným kvašením, jen tak mimoděk precizně rozeberou důvody vašeho včerejšího neúspěchu při pracovní prezentaci a navrch přidají radu hodnou promovaného terapeuta. Jsou muži, kteří vás vezmou okolo ramen, položí vám prst pusu, řeknou pssst, bude dobře a konají.

29.5.2014 v 13:49 | Karma: 28,08 | Přečteno: 2712x | Diskuse| Ostatní

Klára Mandausová

Paragrafy zdravého rozumu

Nejspíš dostanu od právně vzdělaných přes prsty. Ať. Paragrafy by měly souznít se zdravým rozumem. A v některých případech by onen rozum měl mít jednoznačně navrch. Kauza H-Systém je podle mého přesně takový případ.

28.5.2014 v 9:39 | Karma: 23,43 | Přečteno: 1132x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky