Pitomcem navždy

26. 06. 2013 14:59:00
V čem se liší výjimečné ženy od těch ostatních? Množstvím kostýmů, za jejichž cenu byste koupili auto, počtem bungalovů, odkud je vidět přímo na moře nebo snad četností přeletů nad oceány? Samá voda. Výjimečné ženy ze sebe nikdy neudělají pitomce, ani kdyby je o to žádal třeba ministerský předseda.

Měla jsem kolegyni novinářku, dodnes si jí moc vážím, i proto, že mi díky ní poprvé bliklo. Redakce pro nás uspořádala teambuilding. Tehdy se to ještě jmenovalo sportovní hry, ale náplň byla podobná. Bezuzdné popíjení a radosti až do rána, proložené občasným společným trdlikováním na lyžích, aby si mohla firma odečíst náklady na výlet z daní a redaktoři nebyli zpruzení z programu podobnému škole v přírodě „no tak děcka, pojďte si postavit sněhuláka“.

Poslední odpoledne jsme měli jet závod. Na kopec přišel bodrý muž z horské služby, vylákal nás z místního bufetu „bude sranda, děcka“ (takže přeci jen trochu škola v přírodě) a začal rozdávat pružné nátělníky se startovními čísly. Ochotně jsme ze sebe po několika rumech v čaji začali dělat blbce a přes naducané lyžařské bundy jsme na sebe rvaly tenhle bizarní kus oblečení. Za chvíli stál na sjezdovce zástup osob připomínajících bezdomovce, kterým Červený kříž právě rozdal humanitární zásilku. Až na kolegyni. Ta si zachovala ve své značkové péřovce, vypasovaných oteplovačkách a značkovém kulichu statut dobročinné celebrity, která se nechá s ubožáky vyfotit, aby dokázala, jak je štědrá a empatická. „Ze mě idiota neuděláte,“ hlesla s pohledem Anjeliny Jolie. „TOHLE si rozhodně nikdy neobleču. A nikdo, opakuju NIKDO nebude měřit, jestli sjedu dolů rychlejc nebo pomalejc než tady Mandausová, kupříkladu. Promiň, Kláro, není v tom nic oosbního.“ Odrazila se a za pár vteřin jsme z jejího perfektního stylu neviděli už nic, protože zmizela dolů po černé sjezdovce. „Á naše madam. No jasně, kdo jinej, vždycky kazí partu jen vona,“ ozývalo se z hloučku závodníků. Zatímco my dostali dole jako ocenění naší skoronovinářské práce diplom s podpisem náčelníka, oné kolegyni se doma ve vitríně blýská cena Ferdinanda Peroutky.

Na tuhle historku jsme si vzpomněla, kdy umřela Margaret Thatcherová. Taky ji hodně lidí nemuselo a taky kazila partu. Koluje o ní, že se odmítla vystrojit do historické masky benátského měšťana, přestože ostatní evropští státníci se v ní neváhali projíždět po italském městě. Ano, i pomazané hlavy zemí mají své teambuildingy... Odbyla prý pořadatele podobně jako novinářka. Nemá zapotřebí se nijak pitvořit a dělat ze sebe šaška jen proto, že to někomu připadá jako dobrý nápad.

Výjimečné ženy zkrátka zůstávají samy sebou. Nosí třicet let stejný účes a nemění barvu vlasů. Mívají ve skříni třicatery černé pouzdrové šaty a deset károvaných šátků, přestože venku řádí pastelové osmdesátky. Nikdy je neuslyšíte protahovat poslední slabiku a z konce oznamovacích vět dělat tázací, protože je to zrovna hodně in. A slovo cool považují za sprosté. Takové ženy mívají kostýmy v ceně auta, vily na pláži, vlastní letadla a Peroutkovy ceny.

Chvála jim i tomu, že už vím proč.

psáno pro moji domácí milovanou:) redakci Marianne

Autor: Klára Mandausová | středa 26.6.2013 14:59 | karma článku: 30.78 | přečteno: 3150x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 28.88 | Přečteno: 557 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 300 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 198 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5111
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...